223 ezer magyar nő él nap, mint nap a földi pokolban: ki tesz ez ellen?

24.hu2019. október 2. 09:01

Magyarországon jelenleg több mint 223 ezer nő él olyan kapcsolatban, ahol partnere fizikailag és/vagy szexuálisan bántalmazza - írja a NANE Egyesült felmérése alapján a 24.hu

A lap megemlíti, hogy Kedden tíz éve, 2009. október 1-jén lépett hatályba a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló 2009. évi LXXII. törvény, azonban jelenleg sem a törvény betűje, sem a távoltartás gyakorlata nem alkalmas arra, hogy hatékony, szakszerű védelmet nyújtson az áldozatok számára, írja a NANE Egyesület.

Ez olyan kutatási adatokkal támasztják alá, amiből kiderül, Magyarországon jelenleg több mint 223 ezer nő él olyan kapcsolatban, ahol partnere fizikailag és/vagy szexuálisan bántalmazza. Ehhez képest évente körülbelül két-háromezer ideiglenes megelőző távoltartással és megelőző távoltartással kapcsolatos ügy van.

Az egyesült szerint éppen ezért a családon belüli erőszakkal szembeni fellépés terén a távoltartás önmagában nem elég: csak egy szélesebb körű, átfogó, szakszerű állami fellépés részeként tud hatékonyan működni.

Címkék:
biztosítás, otthon, pénzcentrum.hu, felmérés, bántalmazás,