Folytatódik a botrány: minden Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivonnak a forgalomból

Pénzcentrum/Index.hu2018. szeptember 17. 17:01

Tovább bonyolódik a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta körül kialakult botrány. Mint ismert, szeptember 10-én jelentette be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), hogy a májusban felfüggesztett gyógyszer egyik fajtáját, annak négy gyártási tételét ólomszennyezettség miatt végleg kivonják a forgalomból. A vizsgálatok azonban nem álltak le, ma a gyógyszerészeti intézet újabb határozatot tett közzé, ami szerint a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta elnevezésű gyógyszer összes gyártási tételét ki kell vonni a forgalomból.

Tovább bonyolódik a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta körül kialakult botrány. Mint ismert, szeptember 10-én jelentette be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), hogy a májusban felfüggesztett gyógyszer egyik fajtáját, annak négy gyártási tételét ólomszennyezettség miatt végleg kivonják a forgalomból. Szeptember 11-én az OGYÉI azt közölte, hogy folytatják a laborvizsgálatokat és azok lezárultáig érvényben van a 2018. május 18-ai felfüggesztő határozat. Az ólomszennyezés miatt a forgalomból kivont tételeken túl minden ilyen termék eladását felfüggesztették.

A jelek szerint a laborvizsgálatok befejeződtek, és a gyártó Sandozra nem éppen kedvező eredménnyel. Hétfőn (2018. szeptember 17-én) ugyanis újabb határozatot tett közzé a gyógyszerészeti intézet, ami szerint a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta elnevezésű gyógyszer összes gyártási tételét ki kell vonni a forgalomból. Az OGYÉI határozata ellen a gyártó, nagykereskedők és forgalmazók nem élhetnek fellebbezéssel, amennyiben meg szeretnék támadni a végzést, 30 napon belül peres úton tehetik ezt.

Címkék:
biztosítás, egészségbiztosítás, termékbotrány, pezsgőtabletta,