Trükkös módszerrel fosztott ki magyar családokat: milliomosként szökött Angliába

Pénzcentrum/Portfolio2018. május 6. 14:30

Több mint 90 ügyféllel kötött valótlan tartalmú életbiztosítási szerződéseket egy biztosításközvetítő, aki csupán a jutalék megszerzésének érdekében járt el. Miután 27 millió forintot zsebre tett, Nagy-Britanniába menekült, a brit hatóságok tegnap adták át a nőt a magyar rendőröknek - írja a Police.hu.

A közvetítő 2009 és 2010 között kötött rendszeres díjas életbiztosításokat mintegy 90 ügyféllel. Szerződésenként 28-30 ezer forintos havi díjra szerződött, majd miután az első néhány havi díj beérkezett és a biztosító kiutalta a jutalékot, a díjfizetést beszüntette. 27 millió forinttal rövidítette így meg a biztosítókat.

A nő ellen 2015-ben adtak ki nemzetközi elfogadóparancsot, idén márciusban fogták el az Egyesült Királyságban. Miután Magyarországra visszahozták és őrizetbe vették, a rendőrség csalás és hamis magánokiratok felhasználása miatt indított ellene eljárást.

Ma már egyébként gyakorlatilag lehetetlen lenne egy ilyen jellegű csalást elkövetni, hiszen több hasonló eset után a magyar biztosítók átszabták a jutalékszabályzatukat.

Míg korábban 1-2 havi megszolgált díj után már kifizették például egy unit-linked biztosítás szerzési jutalékát az ügynöknek (ami bizonyos esetekben több mint egy éves díjat meghaladó összeg volt), ma már csak 1-2 teljes éves díj befizetése után írják jóvá a teljes jutalékot és ha ez nem teljesül, a beérkező összeggel arányosan javadalmazzák az ügynököt is.

Címkék:
biztosítás, csalás, csaló, rendőrség, unit-linked, unit linked biztosítás,