Tragédia: elmeorvoshoz küldte a biztosító a veronai baleset érintettjeit

Blikk2018. február 23. 09:32

A biztosítónak nem elég a pszichológiai szakvélemény a kártérítés megállapításához, ezért elmeorvoshoz küldték a veronai áldozatok hozzátartozóit - írja a Blikk.

Pszichológiai szakvéleményt kért a biztosító a veronai busztragédia érintettjeitől, amelyet a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor. A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki.

A lapnak az egyik hozzátartozó arról beszélt, természetesen próbálnak együttműködni, de mindenkit felháborít, hogy sem a gyászukra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel.

A szülők nem igazán értik, hogy a biztosító mit akar elérni az eljárással. Mint fogalmaztak, jóhiszeműen remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben még messze nem látni az ügy végét.

A bulvárlap megkeresésére Dr. Kosdi Kornél ügyvéd közölte, peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa, amit az általa választott elmeorvossal is felülvizsgálhatja.

Cikkünk megjelenése után közleményt adott ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda:

"Felháborítónak tartjuk, hogy a veronai buszbalesetet áldozatait az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó. Ezért a kormány a pénzügyi felügyelethez, vagyis a Magyar Nemzeti Bankhoz fordul, és azonnali vizsgálatot kér az ügy miatt."
Címkék:
biztosítás, baleset, tragédia, veronai buszbaleset, miniszterelnöki kabinetiroda,