Te is kaptál ilyen hívást? Sokba kerülhet

Pénzcentrum2018. január 4. 15:30

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nevében próbáltak ismeretlenek telefonon pénzt szerezni, ezért a szövetség elővigyázatosságra kéri az ügyfeleket szokatlan hívószámok fogadásakor.

A Mabisz mai közleményében felhívja a figyelmet, hogy a napokban a +36 61 272 217 számról közlekedési vétségre hivatkozva 90 ezer forint befizetésére szólítottak föl egy ügyfelet. A biztosítók szövetségéhez érkező bejelentés szerint a telefonáló rövidesen megszakította a hívást, a hívott pedig csalás kísérlete miatt bejelentést tett a rendőrségen.

A Mabisz továbbá hangsúlyozza, hogy

a +36 61 kezdetű számról jelentkező hívások nem hozzájuk tartoznak, munkatársaik pedig csak a legritkább esetben keresik telefonon az ügyfeleket, ám akkor is csak előzetes írásos kapcsolatfelvételt követően.

A szabályoknak megfelelő telefonos megkeresés minden esetben az ügyfél és a kárügy beazonosításával kezdődik - nyomatékosítja a MABISZ. A szervezet ezen felül emlékeztet arra is, hogy tavaly novemberben hasonló tartalmú közleményt adott ki telefonhívások miatt az E.ON Hungária Zrt. is +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról indított, zaklató és fenyegetőző jellegű hívások kapcsán.

Bármi is álljon a hívások hátterében, valós csalási szándék vagy pusztán tréfa, azt nem árt tudni, hogy már a hangfelvételek beleegyezés nélküli rögzítése is törvénytelen. Nem beszélve arról, ha valaki egy szervezet nevében, "viccesen" pénzt próbál kicsalni - zárul a közlemény.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, csalás, csaló, telefon, feljelentés, hívás,