Figyelem! Már csak a héten válthatnak biztosítót az érintett autósok

Pénzcentrum2017. november 27. 10:00

Már csak néhány napjuk maradt az érintett autósoknak annak eldöntésére, hogy elfogadják-e biztosítójuk következő évre vonatkozó ajánlatát, vagy pedig máshol kötnek új szerződést.

A korábbi tapasztalatok alapján még 30-40 ezer kgfb-szerződés felmondására kerülhet sor a Netrisk.hu közleménye szerint. Fontos, hogy az esetleges felmondásnak december 1-jén éjfélig be kell érkeznie az illetékes biztosítóhoz, különben az érintettek jelenlegi kötelező biztosítása a megállapított új díjon megy tovább a következő évben is.

A Biztosítás.hu közleményében úgy becsüli, hogy akár 160 ezren is lehetnek azok, akik végül lecserélhetik biztosításaikat. A díjak átlagosan 26 százalékkal emelkedtek, ennek ellenére sokan találtak kedvezőbb díjakat, és még a 10 ezer forintos spórolás sem számít ritkaságnak.

Átlagosan 5-8 ezer forintos többletköltséget okozhatnak jövőre az emelkedő biztosítási díjak, ennek megfelelően többen is váltottak biztosítót, mint egy évvel korábban. Ez a szám idén 160 ezer körül várható, ami 15 százalékos emelkedés a tavalyi adathoz képest.

A biztosítók közötti verseny öt év után indult be újra. Miközben a piaci díjemelkedés összességében jelentős, ám szép számmal akadnak olyan biztosítók, amelyek nem vagy csak minimális mértékben emeli előző évi díjaikat. Nem véletlen, hogy a 2010 óta tartó csökkenésnek most vége szakadt, és idén először megint emelkedhet a novemberi váltók száma, miközben a novemberi váltás lehetőségével érintett autósok száma tovább csökkent.

Címkék:
biztosítás, KGFB, kötelező, kötelező biztosítás, biztosítóváltás,