Milliókat spórolhatsz egy banálisan egyszerű trükkel

Pénzcentrum2017. november 11. 10:00

Az elmaradt vagy elkésett téliesítés akár több millió forintos kárt is okozhat, amely összeget sok esetben a biztosító sem téríti meg. A csőtörés, a fagyban szétrepedt csapok, azaz a vízkárok okozzák a hétvégi lakóházakban és nyaralókban a lakásbiztosítási káresetek közel 90 százalékát.

Míg az állandóan lakott ingatlanoknál a káresetek mindössze 30-40 százaléka származik vízkárból, addig a nyaralók esetén ez az arány már a 90 százalékot is megközelíti. A káresetek maradék része a betöréses-lopásból, valamint elemi károkból ered. Utóbbi ugyanakkora mértékben fordul elő a hétvégi házaknál, mint az állandóan lakott otthonoknál, azonban a sok esetben csak hónapokkal később realizált problémák miatt a kár mértéke jóval nagyobb lehet.

A hanyagságból elmaradt vagy elkésett téliesítés évente több millió forintnyi kárt is okozhat, azonban elővigyázatossággal, valamint megfelelő lakásbiztosítással ez megelőzhető. A szerződés megkötésekor szükséges jelezni, hogy nem állandóan lakott ingatlanról van szó, de ez önmagában azonban nem elég, emellett bizonyos kötelezettségeknek, szigorúbb védelmi előírásoknak is eleget kell tenni, hogy a biztosító fizesse az esetleges károkat.

A téliesítés során a legfontosabb az áramtalanítás, a víztelenítés (a kerti csapoknál is), a gáz- és vízcsapok elzárása, és a vízórák becsomagolása. Emellett lényeges, hogy felírjuk a mérőórák állását, majd kis idő múlva leellenőrizzük, hogy történt-e fogyasztás"

- hívta fel a figyelmet Kőrösi Zoltán, a Keszthelyi Holding tulajdonában álló AGENTA-Consulting Biztosítás- és Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítő Kft. értékesítési igazgatója és a Keszthelyi Holding Zrt. vezérigazgató-helyettese. A károk bejelentésének több mint fele a márciustól júniusig tartó időszakra esik és a legnagyobb károk éppen abból adódnak, hogy a tulajdonosok későn szembesülnek a történtekkel.

"A fedezetek egyedi összeállításához érdemes szakember segítségét kérni, akinek közreműködésével még felárral együtt is kihozhatjuk egy 100 négyzetméteres nyaraló biztosítását akár évi 60-80 ezer forintból is" - tette hozzá Kőrösi.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Loading...

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, nyaraló, kár, kárigény,