Hormonrombolót találtak a bankjegyekben: nem akarod tudni, mit tesz veled

Pénzcentrum2017. október 5. 17:30

Teljesen hétköznapi tárgyakban is megtalálható az a vegyszer, ami a legfrissebb kutatások szerint kóros elhízáshoz vezethet. Ez egyre nagyobb probléma, ugyanis már csaknem minden harmadik magyar felnőtt túlsúlyos.

Nem mindennapi kutatás látott napvilágot: a londoni Brunel Egyetem, a New York-i Egyetem és az amszterdami Vrije Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy egy hormonromboló kémiai anyag, a Bisphenol (BPA) növeli a kóros elhízás kockázatát, emeli a vér zsírszintjét, így szívbetegségek kialakulásáért is felelős. És, hogy ez miért jelent problémát számodra? Csak azért, mert

a BPA megtalálható a bankjegyekben, cumisüvegekben, de még az élelmiszercsomagolásokban, kozmetikai termékekben és tisztítószerekben is. Azaz mindennapos használati tárgyakban.

Fontos megjegyezni, hogy bár ez a vizsgálat a BPA vizsgálatokra összpontosít, más vegyi anyagokról is tudnak, amelyek is ugyanilyen hatást válthatnak ki.

Magyarország különösen veszélyeztetett!

Az elhízás egyre égetőbb problémát jelent a társadalmaknak, az OECD legfrissebb jelentése szerint a tagállamai között Magyarország a negyedik helyen áll a legelhízottabb országok rangsorában. Ez annyit tesz, hogy a 15 évnél idősebb lakosoknak legalább a 30 százaléka túlsúlyos.

Minden ötödik ember haláláért a túlsúly a felelős; a mozgásszegény életmód, és a rossz táplálkozás milliókat öl meg.

A túlsúly kialakulásához az egészségtelen életmód mellett azonban nagyban hozzájárul az is, hogy bizonyos kémiai anyagok teljesen felborítja az emberi hormonháztartást, aminek következtében gyorsabban raktározódnak el a zsírok az emberi szervezetben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

(DailyMail)

Címkék:
biztosítás, mérgezés, elhízás, kutatás, túlsúly,