Itt az NN nagy bejelentése: olcsóbb lesz a biztosítás 800 ezer magyarnak

Pénzcentrum2017. szeptember 18. 11:00

Három hónap munka, 8500 kilométer utazás és 100 ötlet meghallgatása után választotta ki az NN Biztosító azt a három ötletet, melynek megvalósulását támogatják a Sparklab kezdeményezés keretein belül. Az egyik ilyen ötlet a cukorbetegeken segít.

32 európai országból 27. helyen áll Magyarország abból a szempontból, hogy hány cukorbeteg van az országban, továbbá hányan vannak a betegség előszobájában. Ez azt jelenti, hogy a lakosság 8,1 százaléka szenved cukorbetegségben, további 8 százalékát pedig veszélyezteti a betegség, ez közösen 1,6 millió ember.

A Sparklab kezdeményezés keretein belül az NN Biztosító a Vodafone támogatásával létrehozott egy applikációt, mely egy külsős készülék segítségével Bluetooth kapcsolaton keresztül tárolja egy cukorbeteg napi vércukorszintértékeit. A piaci rést ott találták meg, hogy a cukorbetegek nagy része még mindig papíron vezeti a napi vércukorszint-adatait. Az alkalmazás neve Diablog lesz, hamarosan meg fog kezdődni a tesztelése, a prototípus már kész van.

Aki a cukorbetegek közül rendben tartja a vércukorszintjét és karbantartja állapotát, az ugyanannyiért fog tudni a jövőben biztosítást venni az NN-től, mint az egészséges ügyfelek

- mondta el Sztanó Imre, az NN Biztosító vezérigazgatója.

Az applikáció és az eszköz által rögzített adatok nemcsak a betegeknek, hanem orvosaiknak is rendelkezésre állnak majd

- mondta el Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Sparklab két másik kezdeményezésen is dolgozik, mely független a Vodafone-tól:

  • az egyik a kismamák hasizmának terhesség utáni helyreállításában fog segíteni, tizenöt év tapasztalatait összegezve. Ez nemcsak esztétikai kérdés, betegségeket, többek között a magas vérnyomás kialakulását lehet vele meggátolni.
  • a másik pedig az NN Biztosító ügyfélszolgálatát fogja tehermentesíteni egy Facebook Messenger alapú chatrobot kialakításával.

A Sparklab kezdeményezés jövőjével kapcsolatban az NN vezetője nem árult el további részleteket. A diabéteszalkalmazással kapcsolatban, melyet közösen gondoznak a Vodafone-nal, az ügyfélkutatást például a Vodafone vállalta magára, mert amúgy is sok ilyet készít - hozott példát az együttműködés struktúrájára a Vodafone vezére.

Címkék:
biztosítás, Vodafone, diabétesz, cukorbetegség, facebook messenger,