Elegük lett a fogorvosoknak: nagy dobásra készülnek

Pénzcentrum2017. augusztus 7. 09:30

A tb-betegeket ellátó fogorvosok egy éve sürgetik a finanszírozás rendezését, ám miután nem történt előrelépés, szeptember elején három napon át tiltakozásul várhatóan csak sürgősségi eseteket látnak majd el - írja a Magyar Idők.

Nagy Ákos keszthelyi fogorvos a lapnak elmondta: a közfinanszírozott fogorvosok egy hónap múlva, szeptember 4. és 6. között tartanak tiltakozó akciót.Jelenleg a magyar állam évente összesen 28 milliárd forintot, vagyis lakosonként 2800 forintot fordít fogászati ellátásra. A Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának számításai szerint ez pont a fele a szükséges minimumnak.

Herczeg Olga, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának alelnöke korábban a Sonline.hu-nak azt mondta, az utóbbi tizenkét évben több mint ezer fogorvos távozott külföldre, ez öt évfolyamnyi szakembert jelent évente. Hozzátette, a fiatal fogorvosok nagy része nem vállalja a tartósan alulfinanszírozott körzeteket, ahol a lakosság zömének fogászati ellátása történik, a jövőjüket magánpraxisban vagy külföldön képzelik el.

Címkék:
biztosítás, fogorvos, tiltakozás, finanszírozás,