Rémálom: mindjárt kimerül a kárkeret a Green Holidays biztosítójánál

Pénzcentrum2017. július 19. 19:00

A Green Holidays Kft. biztosítási szerződés alapján az Uniqa biztosító 500 millió forint erejéig vállalta vagyoni biztosíték nyújtását. Számos hír látott napvilágot arra vonatkozóan, pontosan melyik előlegezett vagy megvásárolt utakra vonatkozik a gyakorlatban a biztosító szolgáltatása. Ezt a kormányhivatal közreműködésével a mai napon sikerült jogi szempontból körvonalazni. A biztosító számára egyértelművé vált a kárbejelentések alapján, hogy az általuk szerződésben vállalt 500 millió forintos keret kimerítésre kerül. A legfontosabb most a társaság számára az, hogy megállapítsa, milyen módon kerüljön az összeg jogszerűen elosztásra és, hogy szolgáltatásuk a lehető leghamarabb eljusson a károsultakhoz, így már július végén elkezdik a kártalanítást.

Az Uniqa összesen 734 utast hozott haza, 20 különböző törökországi szállodából, 3 nap leforgása alatt, 4 charter géppel, melyeket külön erre az útra szerveztek.

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a Green Holidays Kft.-vel mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a Green Holidays Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül. 

A biztosító kizárólag a Green Holidays Kft-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud és köteles helytállni. 

Eszerint, ebbe a körbe a ténylegesen a Green Holidays Kft. által utazásszervezőként összeállított, utazási csomagban értékesített utak tartoznak, ezek azok, melyek az Uniqa által vállalt kezesi biztosítási fedezeti hatálya alá esnek. Az ebbe a csoportba tartozó utasok legfeljebb a megkötött utazási szerződésben szereplő összeg erejéig jogosultak az elmaradt vagy meghiúsult utazásaikkal kapcsolatban a biztosító szolgáltatását igényelni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vállalat honlapján indított egy keretösszeg-figyelőt, mely azt mutatja, mikor merül ki az 500 millió forintos biztosításai keretösszeg. 

Ide kattintva érhető el a felület, az adatok alapján jó lesz sietni a bejelentéssel.

Címkék:
biztosítás, utazás, törökország, károsult, uniqa,