Továbbpasszolják az egykori MKB-s ügyfeleket: itt van a vevő is

Pénzcentrum2017. június 30. 15:00

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte, hogy a Pannónia Általános Biztosító Zrt. lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási állományát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át 2017. július 1-jei hatállyal.

A felügyeleti engedélyezést követően, 2017. július 1-től, a Pannónia kötelező gépjármű felelősség-, társasház-, és lakásbiztosítással rendelkező ügyfelei az Aegon ügyfelei lesznek. Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek. Az állományok átadásával kapcsolatban az érintetteknek külön teendőjük nincs. A továbbiakban az ügyfelek az Aegon biztosítótól kapnak tájékoztatást a szükséges tudnivalókról, és kárbejelentést is az Aegon biztosítónál tehetnek - áll az Aegon közleményében.

Új ügyfeleinknek az átvétellel kapcsolatban semmilyen külön teendőjük nincs

- mondta el Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója.

A Pannónia Biztosító azóta viseli jelenlegi nevét, hogy januárban felvásárolta a CiG Pannónia, addig MKB Biztosítóként működött. A Biztosítási Szemle szerint azért került sor a fenti portfóliók eladására, mert a CIG Pannónia (és vele együtt már a tulajdonába került Pannónia Biztosító is) csak olyan részpiacokra koncentrál, ahol versenyképes ajánlatokat tud adni.

Címkék:
biztosítás, KGFB, aegon, lakásbiztosítás, társasház, mkb, cig pannónia,