A veronai buszbaleset miatt az összes biztosítónál razziát indít az MNB

Pénzcentrum2017. május 25. 18:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kéri a Magyar Nemzeti Bankot, mint a magyarországi biztosítók felügyeletét ellátó szervet, hogy vizsgálja meg a biztosító társaságok eljárási gyakorlatát a kártérítési igények teljesítésére vonatkozóan a veronai buszbaleset kapcsán.

A veronai buszbaleset kapcsán a Minisztérium több ízben egyeztetett az érintett biztosító társaságok képviselőivel és azok biztosították a kormányt az esetek gyors és korrekt elbírálásáról, amely folyamat megkezdődött. A visszajelezések alapján azonban több olyan kérdés vetődött fel, amelyet tisztázni szükséges ezért, a Minisztérium kezdeményezi a társaságok felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Banknál az alkalmazott eljárásrend áttekintését, a kártérítési gyakorlatra vonatkozó gyakorlat felülvizsgálatát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megdöbbentőnek tartja az áldozatok hozzátartozóival szembeni, számos esetben méltatlan eljárást, továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll és az ügyben a humánum és a vonatkozó jogszabályi környezet alapján fog a továbbiakban is eljárni - írja közleményében az Emmi.

Címkék:
biztosítás, vizsgálat, mnb, biztosító, emmi, buszbaleset, veronai buszbaleset,