Veronai buszbaleset: megszólalt biztosítótársaság

Pénzcentrum2017. május 24. 18:03

A 24.hu információi szerint a veronai busztragédiában érintett biztosítótársaság egy elveszített gyermek után a család szülőként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egy millió forintot fizet. A szülők szerint azonban az összeg méltatlan, így a kártérítést nem fogadják el. A témában most a biztosítótársaság is megszólalt.

A Groupama Biztosító azt írja közelményében, hogy a  veronai tragikus balesetben érintett autóbusz kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésének kezelőjeként elkötelezett amellett, hogy a kárrendezés során minden lehetséges segítséget és támogatást megadjon a balesetben érintettek és családtagjaik számára, biztosítva a zökkenőmentes és gyors kárrendezést.

Bár a baleset körülményeinek vizsgálata, és ezzel összefüggésben a jogi felelősség megállapítása még jelenleg is folyamatban van, a biztosítótársaság azokban az esetekben, ahol a rendelkezésre álló információk alapján meghatározható volt a kárösszegek nagysága és a kiutaláshoz szükséges dokumentumok - mint például a kártérítési igényre vonatkozó bejelentés, vagy a gyámhatóság hozzájárulása - is beérkeztek, a veronai baleset károsultjai és hozzátartozói számára kifizette a kártérítési összegeket, az alábbiaknak megfelelően.

A már benyújtott poggyászkárok illetve a felmerült költségek, dologi károk megtérítését folyamatosan rendezte a biztosító.

A jogszabályoknak megfelelően az elhunytak valamennyi közeli hozzátartozója - szülők, testvérek és nagyszülők - részére ún. sérelemdíjat is fizetett a biztosítótársaság. A súlyos sérülést szenvedettek esetében egészségi állapotuk alakulásától függően lesz meghatározható a sérelemdíj végleges nagysága, de az előlegek már esetükben is kifizetésre kerültek. A tartós gyógykezelésre szoruló sérültek egészségi állapotával összefüggő többletkiadásokat megtérítette, illetve folyamatosan téríti a biztosítótársaság. A Groupama Biztosító a könnyebb sérültek, vagy közvetlen fizikai sérülést nem szenvedettek számára szintén jelentős összegű sérelemdíjat fizetett, illetve fizet ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az érintetteknek kifizetésre kerülő sérelemdíjak, tekintettel a baleset különösen tragikus körülményeire, a magyar gyakorlatban meghatározott kártérítési összegek felső határán mozognak.

A Groupama Biztosító a kárügyeket ezzel nem zárta le, a társaság a tragikus baleset érintettjeivel, áldozatainak hozzátartozóival továbbra is aktív párbeszédre törekszik, így az átutalt sérelemdíjakkal kapcsolatban is biztosítja a lehetőséget a további egyeztetésre.

A balesetben érintettek között van néhány család, akiktől ez idáig még nem érkezett kárigény, ezért a biztosítótársaság az ő esetükben tovább keresi a kapcsolatfelvétel lehetőségét annak érdekében, hogy kárigényüket felmérhesse, és számukra is mielőbb kártérítést nyújthasson.

A Groupama Biztosító továbbra is fenntartja a kapcsolatot az érintettekkel, kiemelten kezeli valamennyi károsult ügyét. Tiszteletben tartva a balesetben érintettek fájdalmát, személyiségi jogait, a jövőben is maximális diszkrécióval kíván az ügyben eljárni.

Címkék:
biztosítás, penzcentrum, veronai buszbaleset,