Ettől rettegnek a magyarok: nem csoda, hogy ennyien kötnek biztosítást

Pénzcentrum2017. március 1. 19:05

Magyarországon összesen 626 ezer egyedi és csoportos balesetbiztosítási szerződés van, de ennél sokkal többeknek van ilyen biztosítása, sokan azonban ezt lakás-, gépjármű és egyéb biztosítások kiegészítő elemeként kötötték. A magyarok közel 80 százaléka baleseti haláltól való félelmet jelölte meg a kötés okának.

A Genertel kutatásából kiderült, hogy a válaszadók 68 százaléka rendelkezik balesetbiztosítással, igaz ennek 70 százalékánál nem önálló, hanem mint lakás-gépjármű vagy egyéb biztosítás mellé kötött kiegészítőként rendelkeznek. A biztosítással rendelkezők döntő többsége (69 százalék) férfi és csupán 31 százalék nő. Lakóhely szerinti bontásban, nem meglepő módon 68 százalék vidéki, míg 32 százalék budapesti lakos.

Miért kötünk balesetbiztosítást?

Arra a kérdésre, hogy mire kötnek leginkább ilyen biztosítást, több választ is meg lehetett jelölni: 78 százalék a baleseti halált jelölte meg (pl. közlekedési-, vagy háztartási-, vagy egyéb halál), 62 százalék a baleseti kórházi díj térítését, 24 százalék pedig a gyerek által elszenvedett balesetet, míg 14 százalék az égési sérüléseket.

A téli időszakban négy veszélytől tartunk leginkább; ezek közé tartozik ha a gyerek könnyen megcsúszik és eltöri a kezét vagy a jeges utakon történő koccanások, a hóátfúvások miatt veszélyes autópályák, illetve a tetőről leeső hó és jég okozta balesetek.

Mennyit szánunk rá?

A felmérésből kiderült továbbá, hogy a válaszadók közel 40 százaléka 500-1000 forint havidíjat tartaná reálisnak, közel 25 százalék 1000-2000 forintot sem sajnálna érte. A két végleten van az a 27 százalék, amely 500 forint alatti havidíjat, illetve az a 9 százalék, amely 2000 forintnál többet is áldozna erre havonta.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, baleset, penzcentrum, balesetbiztosítás,