Veronai buszbaleset: a biztosítok kiemelten kezelik az érintetteket

Pénzcentrum2017. január 24. 16:31

A biztosító társaságok már a hét végén felvették a kapcsolatot a tragikus veronai buszbalesetben érintettekkel, a magyar hatóságokkal, és elindították a kárrendezési folyamatot -írja közleményében Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Az egész országot megrázó, tragikus veronai buszbalesettel kapcsolatos hatósági ügyintézést és a sérültek hazaszállítását az Országos Mentőszolgálat, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium intézi.

A balesetet szenvedett utasok és a gépjármű biztosítói szombat óta folyamatosan kapcsolatban állnak ezen szervezetekkel, továbbá már a hét végén felvették a kapcsolatot az érintett iskola vezetőjével, és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot a baleset sérültjeivel és az áldozatok családjaival, hogy minél gyorsabban, minden segítséget megadhassanak számukra.

A biztosítók mély együttérzésüket fejezték ki és fejezik ki ezúton is a tragédiában érintett családoknak, és mihamarabbi felépülést kívánnak a baleset sérültjeinek.
A biztosító társaságoknak a helyzet kezelésekor, az információk nyilvánosságra hozatalakor mindenekelőtt a balesetben érintettek érdekeit kell szem előtt tartaniuk, és emellett meg kell felelniük a biztosítási titokra vonatkozó jogszabályi előírásoknak is - emeli ki közleményében a MABISZ.

A Groupama is megszólalt

A Groupama Biztosító mély részvéttel osztozik a Verona melletti tragikus buszbalesetben elhunyt utasok családtagjainak és hozzátartozóinak fájdalmában, a sérüléseket elszenvedő, a traumát átélő utastársaik számára pedig gyógyulást, felépülést kíván.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A balesetben érintett autóbusz gépjármű-biztosítási szerződéseit a Groupama Biztosító kezeli. A biztosítótársaság a buszbalesetben érintett családok részére a lehető legrövidebb időn belül kíván segítséget nyújtani. A veronai autópályán történt buszbalesettel kapcsolatban minden egyes utas káresetét egyénileg és kiemelten kezeli.

Annak érdekében, hogy társaságunk minél gyorsabban tájékoztatást adhasson a kárrendezés menetéről, valamint előleget utalhasson a károsultaknak, arra törekszik, hogy mielőbb felvegye a kapcsolatot a családokkal, hozzátartozókkal. A biztosítótársaság ez ügyben kérte a Szinyei Merse Pál Gimnázium segítségét, továbbá az érintettek számára külön e-mail-címmel és közvetlenül elérhető mobiltelefonszámmal is rendelkezésre áll.

Tiszteletben tartva a balesetben érintettek fájdalmát, a társaság magától értetődően - mind a gimnáziummal, mind a további illetékes szervezetekkel egyeztetve - diszkréten kíván eljárni.

Címkék:
biztosítás, olaszország, tragédia, buszbaleset, verona, veronai buszbaleset,