Ez a csecsemőhalálozások legfőbb oka

MTI2016. december 3. 10:01

Évente ötezer terhességnél, illetve szülésnél állapítanak meg fejlődési rendellenességet Magyarországon - írja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének, a WHO-nak az adatai alapján a Magyar Hírlap szombati számában.

Leggyakoribb súlyos veleszületett anomáliák a szívfejlődési és idegcsőzáródási rendellenességek, valamint a Down-szindróma - mondta a lapnak Veszprémi Béla, a Pécsi Tudományegyetem genetikusa.

A veleszületett fejlődési rendellenességek egy része megelőzhető. Az esetek öt százalékában külső hatásra alakul ki, így például dohányzás, alkoholfogyasztás vagy kezeletlen cukorbetegség miatt.

Az OECD-országok 6,7 százalékos átlagával szemben Magyarországon a gyermekek 8,4 százaléka koraszülött. Ezt a szakemberek szerint népbetegségnek lehet tekinteni. A csecsemőhalálozások legfőbb oka jelenleg a koraszülés.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

Címkék:
biztosítás, szülés, oecd,