Mindenét felélte, mégsem kér segítséget Rékasi Károly

Pénzcentrum2016. november 21. 16:50

Másfél éve történt Rékasi Károly motorbalesete, de még mindig nem épült fel. Nem tud dolgozni sem, és hiába aggasztó az anyagi helyzete, nem fogadja el a jótékonysági koncert bevételét, amit neki gyűjtöttek. De elmondása szerint jó helyet talált a pénznek.

Még mindig nagy fájdalmakkal él együtt Rékasi Károly, pedig már másfél év eltelt a balesete óta. Mivel még nem tud dolgozni, az anyagi helyzete is egyre aggasztóbb.

Ugyan meg kell válogatnom, hogy mit veszek a boltban, még mindig van mit venni, ezért nem panaszkodom. Most épp vacsorázom, tepertőt eszem, ami nagyon finom, nincs ezzel semmi baj" 

- mondta a Borsnak Rékasi Károly.

Annak ellenére, hogy nincs most könnyű anyagi helyzete, nem szeretné megtartani magának annak a jótékonysági koncertnek a bevételét, amit a Republic szervezett neki.

A Baleseti Intézet szeptikus osztályáé lesz a pénz, én kértem, hogy így legyen. Nagyon sok embert ismertem meg ott, láttam, a bőrömön tapasztaltam, hogy milyen körülmények között dolgoznak azok a végsőkig elszánt emberek. Úgy gondolom, hogy nagyobb szükségük van a segítségre, mint nekem" 

- mondta a lapnak a színész.

Rékasinak elmondása szerint a hosszas lábadozási idő alatt volt ideje átgondolni a dolgot, és nem tartja valószínűnek, hogy valaha még motorra ül. A balesetekre viszont se felkészülni, és sokszor sajnos kivédeni sem lehet. És ehhez nem kell motoroznia, vagy extrém sportokat űznie az embernek. Évente negyedmillió magyart ér baleset.

Egyre több a baleset

Magyarországon a háztartási balesetek a leggyakoribbak, munkahelyi, és közúti balesetek ennél jóval kisebb számban fordulnak elő, viszont a statisztikák lassú növekedést mutatnak. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Tavaly 4913 súlyos személyi sérüléssel járó közúti baleset történt, ez 4,2 százalékkal több, mint a 2014-ben.

A leggyakoribb esetek a vágott sebek, majd a ficam, zúzódás és a kéztörés következik.

Baj esetén hatékony védelmet nyújt egy jól kiválasztott balesetbiztosítás, amely bizonyos szinten pótolni tudja a kieső jövedelmet, és fedezheti a gyógyulás és az utókezelés költségeit.

A címlapkép csak illusztráció: Shutterstock/Minerva Studio

Címkék:
biztosítás, baleset, balesetbiztosítás, motorbaleset,