Emiatt aggódnak a legtöbben az utazás alatt

Pénzcentrum/MTI2016. június 30. 12:03

Az utasbiztosítások alapján a tavaly nyári különböző káreseményekre 21,9 millió forintot fizetett ki a K&H Biztosító, az átlagos kárösszeg 87 ezer forint volt - közölte a biztosító társaság.

A népszerű európai turistacélpontokon átlagosan 31-47 ezer forintos káresemények történnek a turistákkal, akik gyakran a túlzott napozás miatti leégés, medúzacsípés, illetve rosszullétek miatt szorulnak ellátásra a biztosító egyik legutóbbi felmérése alapján. A legtöbb káresemény a turisták körében népszerű országokban, így Görögországban, Horvátországban, Bulgáriában, illetve Törökországban történik.

Az Európán kívüli országokban gyakori az olyan nem kívánt esemény, mint a gyomorrontás, amely pár napos kórházi kezeléshez vezet, ezek átlagos költségei pedig 156 ezer forinttól akár 931 ezer forintos (500-3000 eurós) nagyságúak lehetnek.

A biztosítási piacon belül az utasbiztosítási szegmens növekvő tendenciát mutat, miután a lakosság egyre többet költ bel- és külföldi utazásokra. A külföldi utazás során az utasbiztosításokkal pár ezer forintért elkerülhetik az utasok a bosszúságokat, vagy egy komolyabb baleset esetén a több százezer forintos vagy milliós kiadást - idézik Kaszab Attilát, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, a biztosító társaság nem-életbiztosítási vezetőjét.

A K&H Biztosító felmérése szerint a legtöbb utazó a poggyász, az értéktárgyak, az iratok elvesztése, sérülése miatt aggódik. A betegség vagy baleset miatti kórházi ellátás csak a negyedik helyezést érte el a káresemények listáján, a válaszadók mintegy 15 százaléka fél az ilyen esetek bekövetkeztétől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szakember elmondta: az egyedi utasbiztosítások 70 százalékát kötik meg az ügyfelek a K&H internetes felületén. A biztosító adatai szerint az utazók 13 százaléka az utazás napján köti meg online a biztosítást, míg 34 százalék az utazás előtt egy nappal gondoskodik róla, az igénybe vehető extra szolgáltatások közül pedig még mindig a gépjármű assistance a legnépszerűbb.

Címkék:
biztosítás, utazás, káresetek,