Gondolnád, hogy ennyire veszélyes a gyerekeknek a nyári szünet?

Pénzcentrum2016. június 23. 18:32

A közutakon a nyári szünidőben jóval több baleset éri a gyerekeket, különösen veszélyeztetett a 10-14 éves korosztály. Autósként és szülőként is sokat tehetünk azért, hogy a legkisebbek biztonságát nyáron is megőrizzük.

Nyáron nem az óvodák és iskolák környékén kell fokozottan vigyázni gyermekeinkre, hanem minden olyan helyen, ahol külön veszélyt jelző tábla erre nem figyelmeztet - írja közleményében a Generali a Biztonságért Alapítvány. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai szerint

a személyi sérüléses közúti balesetek egyharmada nyáron éri a gyermekeket, ami a többi évszakban bekövetkező baleseti adatokhoz viszonyítva nagyobb arány.

A statisztikák alapján kimagasló a 10-14 évesek baleseti kockázata, és gyakori, hogy kerékpározás közben éri őket sérülés, a számadatokból kiderül, hogy háromból két kerékpáros gyermekbaleset sérültje 10-14 év közötti.

Játékból is lehet baj

A nyári vakáció alatt, legyen szó akár görkorcsolyázásról, kerékpározásról vagy rollerezésről, az önfeledt játék hevében könnyen elterelődhet a gyermekek figyelme, és akár egy utcára kiguruló labda is okozhat balesetet.

Különösen fontos tehát a legfeljebb 30km/h-es sebesség betartása a lakótelepek és lakóövezetek környékén.

Szülőként fontos, hogy felhívjuk gyermekeink figyelmét a közlekedés veszélyeire és megtanítsuk nekik a legfontosabb szabályokat. A kölcsönös odafigyeléssel nagy mértékben csökkenthető a balesetek kockázata. A felügyelet nélküli, ház előtti játék is számos veszélyt hordozhat, ezért hasznos lehet, ha kijelöljük a játék határait ott, ahol biztosan nem közlekednek autók. Ha már egyedül közlekedik a gyermek, akkor is vegyük át az új “úti célokhoz" vezető legbiztonságosabb útvonalakat és azokat inkább térképezzük fel közösen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATT: Gyakori gyerekbalesetek, amelyekre tuti nem fizet a biztosító

Címkék:
baleset, gyerek, rendőrség, nyári szünet, közút,