Megszületett a döntés: végleg beszántják az OEP-et

Portfolio2016. május 5. 16:00

Lázár János csütörtök délután a szokásoknak megfelelően Kormányinfót tartott. Beszélt a 2017-es adótörvényekről, megemlítette, hogy az online számlázás több száz milliárd forintos plusz bevételt hozhat az állami költségvetésbe. Az is kiderült, hogy Orbán Viktor nemrégiben a Mol-nál járt. Kérdésre válaszolva határozottan kijelentette, hogy Matolcsy György végig, 2019-ig a helyén maradhat. Elmondása szerint az Európai Bizottság kész megállapodni a paksi beruházásról megfelelő garanciák mellett. Kiemelte, hogy az Európai Unió Bíróságának döntése értelmében a dohánytermékekről szóló uniós irányelv érvényes és ez szerinte fényes győzelem, a kormány ezek ismeretében újabb lépésekre készül a dohánytermékek esetében.

A megszűnő intézményekkel kapcsolatban elmondta, hogy kész van a kormányhatározat. Orbán Viktor még egyeztet ezekről az illetékes miniszterekkel és államtitkárokkal.

Megszületett szerdán a döntés az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átszervezéséről

- jelentette be a miniszter.

Az OEP esetében megbízunk egy magas beosztású szakértőt, hogy a feladatok szétválasztása megfelelően történjen meg - magyarázta. Az OEP kapcsán a döntés tegnap megszületett: a kifizetés az államkincstárhoz kerül, a szakmai felügyelet az EMMI-hez. Az OEP és a tárca több vezetője is aggályait fogalmazta meg, de csak az ütemezés kérdéses még. Ebben a tekintetben van csak kompromisszum - fűzte hozzá.

Loading...

Címkék:
biztosítás, oep, egészségbiztosítás,