Átnevezik a magyar biztosítót: vajon mi történhetett?

Portfolio2016. február 2. 19:30

2014 decemberében jelentették be, hogy az ausztrál tulajdonban lévő QBE Europe magyarországi fióktelepe a kanadai Fairfax Financial Holding tulajdonába kerül. A Magyarországon évi 4-5 milliárd forintos díjbevétellel rendelkező vagyonbiztosító most felveszi a Colonnade nevet.

Horváth Péter utasbiztosítási ágazati igazgató a Turizmus Online-nal közölte a hírt, miszerint február 1-jétől a kanadai Fairfax Financial Holding Limited csoport tagjaként Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe néven folytatja működését hazánkban a QBE.

A torontói tőzsdén jegyzett Fairfax egy nemzetközi pénzügyi szolgáltató holdingtársaság, amely vagyon- és balesetbiztosítással, viszontbiztosítással és befektetések kezelésével is foglalkozik. Biztosítási díjbevétele 9,5 milliárd amerikai dollár, befektetéseinek összértéke 26 milliárd dollár feletti, saját tőkéje 9,7 milliárd amerikai dollár. A Fairfax tulajdonában világszerte 20 biztosító és viszontbiztosító van, 26 ezer alkalmazottjából 9 ezer dolgozik ezen a területen.

A Colonnade luxemburgi székhelye mellett Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Ukrajnában rendelkezik irodákkal. A régióban főleg a vagyon- és felelősségbiztosítások, a baleset- és utasbiztosítások területén (Magyarországon például az Atlasz utasbiztosításokkal) aktív. A magyarországi fióktelepe 2015 első 9 hónapjában 3,8 milliárd forintos díjbevételt ért el.

Címkék:
biztosítás, változás, név,