Nagy baj lehet belőle, ha ezekre nem figyelsz télen

Pénzcentrum2016. január 6. 18:00

Előre láthatóan a héten beköszöntő téli időjárás következtében mintegy 10-20 százalékkal több gépjármű - és lakásbiztosítási kárbejelentés érkezik majd a biztosítókhoz.

Előre láthatóan a héten beköszöntő havazás, és ónos eső miatt mintegy 10-20 százalékkal több gépjármű - és lakásbiztosítási kárbejelentés érkezik majd a biztosítókhoz - írja közleményében a Groupama Biztosító.

A lakásbiztosításokkal kapcsolatban elsősorban arra érdemes felhívni a figyelmet, hogy a csúszásveszély megszüntetése a telken belül és a kerítés előtti járdaszakaszon is kiemelten fontos, ugyanis

ha a porta előtt megcsúszik valaki, azért a lakás tulajdonosa is felelősségre vonható.

De nem csak a kertes házban élőknek érdemes megfelelően védekezniük a hó ellen, hiszen a tetőre felszerelt hófogó is kiemelt szerepet kaphat nagyobb havazás esetén.

Még mindig sokan nem tudják, hogy a háztetőről lezúduló hó és jégcsapok okozta károkért való felelősség baleset esetén szintén az épület tulajdonosát terhelik. Hófogó hiányában érdemes akár egy táblával figyelmeztetni a járókelőket az esetleges veszélyekre

− mondta dr. Máhig Attila, a Groupama Biztosító szolgáltatási ügyvezető igazgatója.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az eljegesedett járdán a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedniük. Különösen az idősek veszélyeztetettek, ugyanis az ő esetükben egy ilyen típusú baleset sokszor combnyaktörést eredményezhet, melynek gyógyulása csak nagy műtéti beavatkozásokkal lehetséges. A személysérülések kapcsán hasonló útviszonyok mellett az elcsúszás okozta csonttörés fordul elő legsűrűbben, mint bejelentett biztosítási esemény.

A hóval borított utakon az autós balesetek száma is megugrik. A téli gumi, bár jobban tapad, nem nyújt teljes csúszásgátlást, így ilyen időben a lassú és kontrolált haladás csökkentheti a veszélyhelyzeteket. Mivel a károk többsége a havazás miatti koccanásokból, kicsúszásokból adódik, így várhatóan inkább a bejelentések darabszáma fog markánsan emelkedni, és nem a javítási költségek nagysága.

Ezekre érdemes fokozottan figyelni a havas téli hónapokban:

  • Fokozottan fontos az óvatosság vezetéskor, mert a jégen a téli gumi nem jelent elegendő védelmet!
  • Induláskor ellenőrizzük, hogy van-e az autóban jégkaparó, hólánc és fagyálló!
  • Érdemes az udvarban, lakás előtt álló kiszáradt fákat-gallyakat kivágni, levágni, mert az azokra ráfagyó ónos eső jelentős többletsúlya a fa kidőlését eredményezheti és károsíthatja a saját és a szomszédaink értékeit.
  • Napi szinten figyeljük az előrejelzéseket, így még havazás előtt felsózhatjuk az utakat!
  • Előre gondoskodjunk a megfelelő szóróanyag beszerzéséről, hogy ha éjszaka lefagy az út vagy ónos eső esik, akkor is tudjunk csúszásmentesíteni!
  • Mindig legyen nálunk meleg pokróc és egy palack víz, arra az esetre, ha elakadnánk az utakon!
  • Amennyiben mégis megtörténik a baj, a legfontosabb, hogy a károsult mielőbb tegye meg a kárbejelentést.

Címkék:
biztosítás, baleset, tél, kárbejelentés,