Már csak egy hónapod van: így szerezz ingyenbiztosítást

Pénzcentrum2015. november 28. 16:01

Minden véradó ingyenes balesetbiztosítást kap, ha 2015-ben legalább egyszer adott vért. Ez azt jelenti, hogy több mint 267 ezer magyar kap pénzt a biztosítótól, ha baleset éri. De pontosan mit kell tenni, hogy megkapjuk a biztosítást?

A napokban tudtuk meg, hogy akik 2015-ben vért adományoztak 2016-ban mindannyian jogosultak lesznek balesetbiztosításra, mivel az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) befizeti a teljes éves díjat helyettünk. Megkérdeztük a szolgáltató Union biztosítót, pontosan milyen térítést kapunk, ha baleset ér minket.

A biztosítás részletei egyébként 2016-tól lesznek elérhetőek a biztosító honlapján és a vérellátó helyeket egyaránt megtalálhatjuk a biztosítás feltételeit. Persze felmerülhet a kérdés: mégis mi az, amit "ingyen" kapunk?

Ha baleset ér minket, akkor gyakorlatilag egy baleseti kórházi napidíj jellegű juttatást kaphatunk, amely az egészségügyi intézményben töltött minden nap után 3 ezer forintot kaphatunk. Természetesen ennek van felső határa, egy huzamban legfeljebb 50 napot fizet ki a biztosító. Viszont, ha több baleset történik, akkor a térítés időszaka újraindul.

Hogyan igényelhetjük a biztosítást?

A balesetbiztosítás mindenkinek automatikusan jár, aki 2015-ben vért adott, így aki év végéig még elmegy vért adni, annak jövőre még lehet ingyenbiztosítása.

 A véradás maga egyébként nem jár adatszolgáltatással, a vérellátó csak akkor adja ki az adatainkat, ha benyújtjuk a biztosítási igényünket. Ekkor a biztosító ellenőrzi, hogy valóban adtunk-e vért 2015-ben. Ha úgy találja, hogy valóban adtunk vért, akkor pedig kifizeti a nekünk járó összeget.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Persze felmerül a kérdés, hogy mekkora díjat kellene fizetni ezért, ha külön igényelnénk ilyen biztosítást, azonban kórházi napi díj biztosítást jellemzően kiegészítő biztosításként kínálják a szolgáltatók életbiztosítás mellé. Az ingyenbiztosítás viszont egy különleges termék, amelyet az Union kifejezetten az OVSZ véradói számára fejlesztett.

Címkék:
biztosítás, véradás, balesetbiztosítás,