Ezt kockáztatod, ha nem kötöd át hamar az Astrás kgfb-det

Pénzcentrum2015. november 26. 16:02

A PBA.hu-hoz eljuttatott információk szerint az ASTRA S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepénél 2015. december 1-étől várhatóan olyan mértékű kapacitás csökkenés következik be, amely alapvető folyamatokat fog érinteni.

Oravecz József, a PBA.hu online üzletág igazgatója erősen javasolja minden, jelenleg még ASTRA kgfb-vel rendelkező ügyfélnek, hogy minél korábban, de lehetőleg még 2015. december 1. előtt kösse át biztosítását másik biztosító társasághoz, ellenkező esetben a következőket kockáztatja:

  • Amennyiben az ügyfél nem kap igazolást a befizetett díjakról, illetve nem jelenti le a kártörténeti nyilvántartásba az adatokat a biztosító, akkor új biztosítás kötésekor esetlegesen fedezetlenségi díjat kell fizetnie arra az időszakra, melyet az ASTRA nem fog igazolni. Ez a díj az éves díjának akár többszöröse is lehet. Kár okozása esetén pedig előfordulhat, hogy meg kell térítenie az okozott kár összegét
  • Nem kap "zöldkártyát", vagyis külföldi utazásnál nem tudja igazolni biztosítását.
  • Nem kap bónusz igazolást, ezért kérdéses, hogy bónusz besorolását érvényesíteni tudja-e. Amennyiben nem, úgy A0 kategóriába sorolhatja új biztosítója, ezért éves díja jelentősen magasabb, akár kétszerese is lehet a korábbinak.
Címkék:
biztosítás, KGFB, kötelező biztosítás, astra,