Nő a betörések száma a hosszú hétvégén: így védekezz

Pénzcentrum2015. október 22. 18:00

A hosszú hétvégéket sokan kihasználják, hogy elutazzanak valahová, így ilyenkor az átlagnál több lakás marad üresen, amit a betörők is kihasználnak.

A betöréses lopások száma általában hétvégente a legalacsonyabb, hiszen a legtöbben ilyenkor vannak otthon. Nem igaz ez azonban a hosszú hétvégékre, ugyanis ilyenkor sokan utaznak el valahová, őrizetlenül hagyva a házat - derül ki az Allianz Hungária sajtóközleményéből.

A statisztikáink szerint ilyenkor áltagban 17 százalékkal több betöréses lopás történik, mint a többi hétvégén, és a betörők átlagban csaknem 190 ezer forintos kárt okoznak ügyfeleinknek ezeken a napokon

- mondja Szőke Tamás, az Allianz Hungária nem-életbiztosításokért felelős igazgatója.

Ennek megelőzése érdekében jól jöhet, ha megfogadjuk az alábbi tippeket:

  • A Facebook újítása, hogy az ideiglenes profilképnél beállíthatjuk azt, hogy az adott kép csak egy bizonyos ideig legyen látható, ami után automatikusan visszaáll az eredeti profilképünk. Sokan éppen a távollétük alatt állítják be ezeket a képeket, így a betörőknek nyomozni sem kell azután, hol van üres lakás. Az otthon készült képek feltöltését is kellő óvatossággal kell kezelni, ugyanis a bűnözők ezek alapján pillanatok alatt felmérhetik a lakásban található értékeket.

  • Mielőtt elindulunk otthonról, ellenőrizni kell, hogy be vannak-e zárva az ablakok és ajtók. Célszerű megemlíteni a szomszédoknak, ha elutazunk, és megkérni őket, hogy figyeljenek a lakásra.

    JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

    Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

     

  • A jó minőségű biztonsági zárak és nyílászárók alkalmazása mellett érdemes olyan időzített kapcsolókat is üzembe helyezni, amelyek rendszeres időközönként felvillannak. Így úgy tűnik, mintha a lakók otthon lennének. Ráadásul ezek a kapcsolók rádió- vagy tévékészülékekhez is csatlakoztathatók, így nem jelentenek nagy anyagi kiadást. A bejárati ajtónál elhelyezett mozgásérzékelő lámpák szintén hatásosak lehetnek.

  • Természetesen jó, ha van lakásbiztosítás, ugyanis még az elővigyázatosság sem garancia arra, hogy nem történik baj. A biztosítást a védeni szánt vagyontárgyak értéke alapján érdemes megkötni, és rendszeresen felülvizsgálni. Ennek hiányában ugyanis kár esetén nem fog tudni az otthon és vagyontárgyak értékének megfelelő szolgáltatást nyújtani a biztosító.

Címkék:
biztosítás, otthon, utazás, betörés,