Ennyivel drágább biztosítást köthetnek az astrások

Pénzcentrum2015. szeptember 18. 13:31

Hétfő déltől csütörtök délig az érintettek több mint 12 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy a csődbe ment Astránál kötött kötelező biztosításukat közös megegyezéssel felmondja, és október elsejei hatállyal azt egy másik biztosítónál megkösse.

Bár az új szerződések átlagdíja összességében csaknem ötödével magasabb az előzőnél, a váltók 37 százaléka mégis talált alacsonyabb, vagy közel azonos összegű kgfb-t egy másik biztosítónál is. Eddig a szerződések 71 százalékát öt biztosító, a KÖBE, a Wabard, a Genertel, a Signal és a Posta szerezte meg - derül ki Netrisk.hu adataiból.

Az astrás kötelező biztosítások átkötésének időszaka aktívan indult: az első 72 óra alatt több mint 15 ezer kalkulációt végeztek az érintett ügyfelek a portál oldalain, amelyeknek körülbelül az ötödében rögtön intézkedtek is a biztosítóváltásról.

Az új szerződések átlagdíja 24 800 forint volt, ami 19 százalékkal haladta meg a korábbi Astra-kötelezők átlagdíját.

Az új szerződések díjain azonban akár spórolni is lehetett: a biztosítást váltók 26 százaléka legalább 5 százalékot spórolt a korábbi díjához képest, miközben további 11 százalék gyakorlatilag a korábbival megegyező összeget fizet majd további egy éven keresztül. A szerződők 38 százalékának ugyanakkor legalább 25 százalékkal nőtt a díja, 3 százaléknyian pedig több mint kétszeresét fizetik az előző köteleződíjuknak.

Címkék:
biztosítás, KGFB, netrisk, astra, signal,