Terrortámadás Tunéziában: turisták az áldozatok

Pénzcentrum/MTI2015. június 26. 15:39

Terrortámadás történt egy tunéziai üdülővárosban: többségében külföldi turisták vannak az áldozatok között.

Támadást hajtott végre két fegyveres egy britek körében népszerű tunéziai hotel tengerpartján, a szálloda vendégei ellen. A legfrissebb hírek szerint 27-en haltak meg az akcióban, amelynek egyik elkövetőjét lelőtték, a másik elmenekült.

Többségükben külföldi állampolgárok voltak a két népszerű vízparti üdülőkomplexum ellen elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatai - közölte egy helyi rádió pénteken.

A rádió szerint a halálos áldozatok többségükben német és brit állampolgárok voltak. Ezt alátámasztani látszik az, hogy egyes források szerint a muzulmán böjti hónap, a ramadán ideje alatt a helyiek nem járnak ki a strandokra.

A biztonsági források arról számoltak be, hogy két Kalasnyikov gépkarabéllyal felfegyverkezett támadó volt. Az egyiket lelőtték a hatóságok, a másik elmenekült a helyszínről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az egyik érintett hotel a spanyol RiU szállodalánc tulajdonában volt. A spanyol kormány válságtanácskozást hívott össze az eset miatt.

Címkék:
biztosítás, tunézia, terror, szállodalánc,