Kiakadtak a magánmentők: sok pénztől eshetnek így el

Világgazdaság2015. február 13. 10:00

A köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, az emberi erőforrások miniszterének és az egészségügyi államtitkárnak is levelet ír az öt legnagyobb magánmentőt tömörítő szövetség. A mentésről szóló rendelet tervezett módosításával ugyanis a szaktárca bővítené azoknak a rendezvényeknek a körét, amelyeken kizárólag az Országos Mentőszolgálat nyújthat egészségügyi biztosítást, az egyik fő bevételi forrásuktól fosztva meg a magán mentőszolgálatokat - írja a Világgazdaság.

A SAS-csoport (Sport Ambulance Service) tagjai - az Oxyteam Országos Sportmentőszolgálat, a Főnix-Med, a pécsi Galenus, a győri Misszió, és a Hungary Ambulance és a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata - álláspontja szerint a hatályos rendelkezések kielégítően szabályozzák az egészségügyi szolgáltatók, így az Országos Mentőszolgálat viszonyát, egyben garantálják mind a versenyzők, mind a nézők maximális biztonságos ellátását. Ezért a mentőrendelet semmi nemű módosítását nem támogatják.

A rendezvények egészségügyi biztosítása ma évi 100-200 millió forint bevételt jelent a magánmentőknek, egy rendezvény egészségügyi biztosítása átlagosan 10 ezer forintba kerül óránként.

Címkék:
biztosítás, mentőszolgálat, emmi,