Állami kórház helyett luxusellátás: miért nem kell a magyaroknak?

Világgazdaság2014. szeptember 23. 09:59

Az egészségbiztosítási piac fellendüléséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő színvonalú egészségügyi szolgáltatók legyenek a piacon. Kicsi azonban az esély arra, hogy a most épülő magánkórház önmagában fordulatot hozzon a piacon - írja a Világgazdaság.

Habár jövő év elején megnyílhat a legújabb magánkórház rendelőintézete, a kórházi részleg pedig 2016 közepén, a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások látványos fellendülésére mégsem számít mindenki. Ezek azok az egészségbiztosítások, amelyek az egészségügyi szolgáltató számára térítik meg a biztosított kezelésének, vizsgálatainak költségeit.

Pedig szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosításokra 2012 óta jár kedvezmény, a cégek adó- és járulékmentes juttatásként köthetnek ilyet a dolgozóikra. A biztosítók közül többen is arra számítottak, néhány éven belül több tízmilliárd forintos üzletággá fejlődhet fel a piac, az új termékekkel viszont eddig senkinek sikerült piacot robbantani.Az elmaradt növekedés egyik oka az egyik biztosító szerint az, hogy

a biztosítás orvosváltással is járhat, így azok, akik bíznak a jelenlegi orvosukban, idegenkednek tőle.

Sokan vannak azok is, akik nem akarnak a kötelező egészségbiztosítási járulékon túl további biztosítási díjat fizetni. Pedig igény lenne erre a szolgáltatásra, hiszen az állami egészségügyi ellátásról a lakosság véleménye lesújtó.

Címkék:
biztosítás, egészségbiztosítás, magánkórház,