Hírek a januári banki robbantásról: így nehéz lesz megtalálni a tettest

Pénzcentrum2014. április 1. 17:02

Két és fél hónapja nem tudunk érdemi eredményről a a XIII. kerületi banki robbantás ügyében. Ma újabb sajtóhírek láttak napvilágot - a rendőrség hivatalosan nem erősített meg semmit.

Január 13-án, hétfőn reggel egy Budapest XIII., Lehel úti CIB Bank (és kisebb részben a szomszédos Budapest Bank) utcafronti bejárati oldalának egy része 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. Személyi sérülés nem történt. A környéken lakók hatalmas robajra ébredtek, a robbanás hangja több kerülettel arrébb is hallatszott: sokan mennydörgésszerű hangot hallottak, megszólalt több riasztó, néhány perccel később pedig rendőr-és tűzoltóautók hangja verte fel a hajnali csendet. Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre repítette, még délelőtt is üvegszilánkok borították az úttestet.



Képek a feltételezett robbantóról Fotó: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, személyi sérülés nem történt. A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi azt az ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 cm3-es, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.

A Velvet friss információi szerint a bankrobbantás helyszínéről elmenekülő tettes motorjáról két külön szakértői vélemény áll a nyomozók rendelkezésére. Ezekben két külön típust, sőt két, eltérő hengerűrtartalom-adatot említenek. Így viszont irracionálisan tág azon lehetséges elkövetők köre, akik ilyen motorral/motorokkal rendelkezhetnek, vagy épp jogosítványuk lehet ilyen motorkerékpárra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Bors úgy tudja, hogy egy teljes családot hazugságvizsgálatnak vetetettek alá a Lehel úton történt robbantás miatt.


A rendőrség nem kommentálja a sajtóban megjelent értesüléseket, továbbá a korábban közöltekhez képest - a nyomozás érdekében - egyéb információkat egyelőre nem oszt meg - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Velvettel. A bejelentések továbbra is érkeznek, tegnapig 599 megkereséssel fordultak a rendőrséghez.

Címkék:
biztosítás, rendőrség, bank, robbanás, cib robbanás, robbantás,