Mi lesz az Astra biztosító magyar ügyfeleivel? Megszólalt az MNB

MTI2014. február 20. 14:27

Az Astra biztosító magyar ügyfeleit számos elem védi, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig szorosan együttműködik a román felügyelettel, valamint felügyeli a fogyasztóvédelmi rendelkezések betartását az Astra magyarországi fióktelepénél - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Kedden a román pénzügyi felügyelet biztost rendelt ki a román Astra S.A. Biztosítóhoz, amelynek Magyarországon is van fióktelepe. Majzik Ferenc Levente, a fióktelep jogi és szolgáltatási igazgatója szerdán ezzel kapcsolatban azt mondta az MTI-nek, hogy a magyarországi Astra ennek ellenére változatlanul működik.

A kötelező gépjármű-felelősség biztosítást (KGFB) értékesítő biztosítók, köztük az Astra fióktelep befizetéséből működik a kártalanítási alap, amely szükség esetén teljes körű garanciát biztosít nemcsak a kgfb-ügyfeleknek, hanem a károsultaknak is. "Okkal bízunk benne, hogy ennek a harmadik garanciaelemnek az igénybevétele nem történik meg" - fogalmazott Binder István, hozzátéve, hogy végső esetben ez is helyt tudna állni.

Címkék:
KGFB, biztosító,