Friss! Fotók a banki robbantóról: ki ismeri fel?

Pénzcentrum2014. január 16. 14:32

Végre közzétette a hétfői banki robbantás támadójáról készült képeket a rendőrség. Előre szólunk: a fotók alapján nem lesz egyszerű felismerni a tettest.

10 millió a nyomravezetői díj!
A Budapest XIII., Lehel úti robbantásos bűncselekménnyel kapcsolatban bruttó 10 millió forintot tűzött ki az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezel

Napok óta tartja lázban a hétfői banki robbantás a magyar közvéleményt. Most először tette közzé a rendőrség az ipari kamera képeit - a Pénzcentrum.hu változtatás nélkül, eredeti méretben mutatja a fotókat.


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda állományából egyébként egy 135 fős nyomozócsoport folytatja a pénzintézetnél történt robbantásos bűncselekmény felderítését.


A nyomozócsoport a széleskörű adatgyűjtés során beszerzett információkat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzi, értékeli, folyamatos a helyszínen rögzített nyomok értékelése.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi, azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm³ vagy 250 cm³ hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.

Az utolsó fotók egyikén a jeti, a másikon a banki robbantó látszik - mintegy összehasonlításként. Kérdés, hogy mégis mi értelme van egy ipari kamerának, ha csak ilyen rossz minőségű képeket tud csinálni. Valljuk be, gyakorlatilag semmi esélye annak, hogy ezekről a képekről bárki is felismerje a banki robbantót.

Címkék:
biztosítás, cib robbanás,