Visszatér a legendás márka: olcsóságot hoz a retró?

Pénzcentrum2013. március 11. 11:31

RetróCSÉB néven újra elérhető lesz Magyarországon az egykori közkedvelt kockázati élet- és egészségbiztosítás. A több elemből álló új konstrukció egyszerű, kedvező árú, így hamar tömegtermék lehet a kockázati életbiztosítások piacán.

Március elsejétől újra létező fogalommá válik a CSÉB név a magyarországi biztosítási piacon az AEGON Biztosító RetróCSÉB nevű terméke révén. Ezzel a konstrukcióval - elődjéhez hasonlóan - olyan, kedvező árú csomaghoz juthatnak az ügyfelek, amely számos élet- és balesetbiztosítási kockázatra nyújt majd fedezetet.

"A magyarországi biztosítási piacon eddig viszonylag kevés figyelmet fordítottak a kockázati típusú termékekre a szereplők, és a díjbevétel töredéke származik ilyen konstrukciókból. Az társaság célja a RetróCSÉB bevezetésével az, hogy egy több elemből álló, ugyanakkor transzparens és megfizethető konstrukcióval egészítse ki kínálatot" - jelentette ki Tavaszi Beatrix, az AEGON Magyarország életbiztosítási termékfejlesztési igazgatója.

Innovatív konstrukciókra pedig szükség van, hiszen a hazai életbiztosítási piac 2012-ben is jelentős mértékben zsugorodott. A pénzügyi felügyelet adatai szerint tavaly 399 milliárd forintos díjbevételt értek el a hazai szereplők az életbiztosítási piacon, amely bő 9 százalékos visszaesést jelent 2011-hez képest. A visszaesés pedig két okkal magyarázható: egyrészt növekszik a lejáró, folyamatos díjas szerződések aránya, másrészt a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt csökken az új szerződéskötések mennyisége is.

 

Címkék:
biztosítás, aegon, baleset, biztonság,