Hamis felhívás terjed a neten, tiltakoznak a mentők

Pénzcentrum2013. február 18. 16:32

Nem kérte az Országos Mentőszolgálat, hogy az emberek mobiltelefonjukban ICE, vagyis vész esetén név alatt mentsék el legközelebbi hozzátartozójuk számát. A szervezet szóvivője az InfoRádióban megismételte: korábban egy cég tette fel honlapjára ezt a hamis felhívást, amely azóta már közösségi portálokon is terjed. Győrfi Pál hangsúlyozta: már nem először cáfolják ezt a felhívást. Mint mondta: a mentőszolgálat feladata a betegek ellátása, szükség esetén a hozzátartozók felhívása a kórházak feladata.

A Facebookon terjedő felhívás szerint a mentők azt kérik az emberektől, hogy mobiltelefonjukba ICE, vagyis In Case of Emergency (vész esetén) név alatt mentsék el a legközelebbi hozzátartozójuk számát, hogy baj esetén értesíteni lehessen az illetőt.

Az Országos Mentőszolgálat már nem először cáfolja ezt a felhívást, aminek az eredetét is kinyomozták - mondta az InfoRádiónak Győrfi Pál szóvivő. Egy cég a saját belső intranet oldalán jelentette meg ezt a felhívást, amely tehát nem a mentőszolgálattól származik. Meg is keresték a céget, vegye le a honlapjáról, de ha valami egyszer kikerül az internetre, annak az útja kiismerhetetlen - fogalmazott a szóvivő.

A mentőknek nem kötelességük értesíteni a hozzátartozókat, és lehetőségük sincs rá - üzeni a lakosságnak Győrfi Pál.

Amikor a beteg eszméletlen állapotban van, és újra kell éleszteni, a mentők nem a hozzátartozók értesítésével foglakoznak, hanem ellátják a beteget és berohannak vele a kórházba. A hozzátartozók értesítése a kórházak feladta, vagy a rendőrség keresi meg a rokonokat - magyarázta

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az is aggályos lenne - folytatta a szóvivő -, ha a mentők mások táskájában turkálnának, vagy idegen telefonszámokat hívogatnának. A kórház vagy a rendőrség a hivatalos okmányok alapján értesíti a hozzátartozókat.

Címkék:
biztosítás, kórház, orvos,