Ez az online biztosítás kulcsa + videó

Pénzcentrum2011. december 1. 17:05

Egyre többen kötnek a világhálón biztosítást. Ilyenkor az ügyfél magára van hagyva, nincs ott a biztosító ügyintézője, aki esetleg felhívná a figyelmét a hiányosságokra. Emiatt a későbbi bosszúságok elkerülése miatt nem árt, ha néhány kulcsfontosságú adat pontosságára különös figyelmet fordítunk.


Ha a világhálón kötünk biztosítást, elsődleges fontosságú, hogy pontosan adjuk meg az e-mail címünket. Ha később az megváltozna, akkor azt is idejében jelezzük a biztosítótársaság felé. Hasonló jelentőségű, hogy a telefonszámunk, legfőképpena mobiltelefonszámunk is pontos legyen és szerepeljen az adataink között. Utóbbi azért szükséges, mert ha kárt jelentünk be, akkor szükség lesz rá, hiszen a biztosító kárszakértője ezen keresztül veszi fel velünk a kapcsolatot.

Fontos még, hogy szerződéskötés előtt figyelmessen olvassuk el a szerződéses feltételeket és ezt a szöveget mentsük is le a számítógépünkre. Ezek mind mind olyan dolgok, amelyek látszólag apróságnak tűnnek, de később a szerződés működése során ezek nagyon fontsoak lehetnek.

Címkék: