A dohányzásról beszélnék le legtöbben önmagukat

Pénzcentrum2011. március 10. 18:02

Milyen tanáccsal látnánk el saját gyermekkori önmagukat - tette fel nemrégiben ügyfeleinek a kérdést a brit Prudential biztosítótársaság. A legtöbben ha újrakezdhetnék az életüket, lemondanának a dohányzásról és jobban vigyáznának a testükre - írja a MoneyExpert.

A britek a legveszélyesebb egészségkárosítónak a pöfékelést tartják. A megkérdezettek harmada válaszolta azt, hogy örülne, ha rá sem szokott volna a cigarettára.

15 százalék azt üzenné gyermekkori önmagának, hogy "vigyázz a testedre"! 14 százalék beszélné rá fiatal énjét több testmozgásra. 10 százalék pedig az egészséges étkezést is megemlítette.  Az "Élj a mának, ne a mamának!" - ugyancsak 10 százalékuk adta volna tovább fiatalkori énjének.

Az felmérést támogató életbiztosító szerint havonta több ezer forintot spórolhatnának a britek, ha egészségesebben élnének, lemondanának a cigarettáról, vagy többet mozognának. Úgy néz ki, hogy a britek szeretnének így spórolni, ám idősebb korban nehezebben megy a szemléletváltás. A biztosítóknak például egy teljes cigarettamentes évvel lehet bizonyítani, hogy végleg megszabadult valaki káros szenvedélyétől. Ha ezt minden kétséget kizáróan igazolni tudja az ügyfél, biztosítási díja csak ezek után csökkenhet.

 

Címkék: