Milliárdokra biztosították Fernando Alonso ujjait

Pénzcentrum2010. április 27. 15:02

Madridban tartott közös sajtótájékoztatót a Ferrari kétszeres világbajnok pilótája, a spanyol Fernando Alonso és a csapat egyik fő támogatója, a szintén spanyol Santander bank és biztosító. Az eseményen jelentették be, hogy a szponzor összesen 10 millió euróra (2,6 milliárd forintra) biztosította a sportoló hüvelykujjait.

A Santander ezzel a lépéssel a most induló baleset- és életbiztosítási kampányát szeretné megerősíteni a hétvégén Barcelonában megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíj előtt. A spanyol versenyző hüvelykujjait a szponzor 5-5 millió euróra biztosította, valamint további egy évvel meghosszabbították a pilóta személyes szponzorációját.


A biztosító szerint 5 millió eurót ér Alonso egy hüvelykujja

A Santander szerint Alonso hüvelykujjai szimbólumok, amellett, hogy fontos szerepük van egy Forma-1-es versenyautó vezetésében, kifejezik a győzelmet, továbbá azt, hogy minden irányítás alatt áll, és biztonságban van.

A pilóta - aki idén csatlakozott az olasz istállóhoz, korábban két világbajnoki címet szerzett a Renault csapattal - elmondta, hogy már nagyon várja az idei első Európában megrendezésre kerülő nagydíjat, ahol számos fontos kérdésre megkaphatjuk a választ. Alonso hazai pályán szeretné bebizonyítani a szurkolóinak, hogy nem lehet más célja, mint újra a világbajnoki címre törni.

Alonso a dobogó legfelső fokán végzett a szezonnyitó bahreini futamon, négy versenyt követően összetettben jelenleg a harmadik helyen áll. A pilóta szerint rövidesen eljön az igazság pillanata, amikor a versenyzőknek és a konstruktőröknek meg kell mutatni, hogy ki a cím igazi várományosa. A spanyol a barcelonai nagydíjon egy remek hangulatú, izgalmas futamot vár, természetesen hazai győzelemmel (és itt nem Pedro de la Rosa, vagy Jaime Alguersuari sikerére gondolt).

Címkék: