Kőkemény árcsökkentést jelentett be a Tesla: erre kevesen számítottak

Pénzcentrum2024. április 13. 17:32

A Tesla csökkenti az FSD-rendszerének előfizetési árait Észak-Amerikában, hogy elősegítse a technológia elterjedtségét a csökkenő kereslet és az erősödő piaci verseny fényében.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy cége csökkenti az FSD előfizetések árát Észak-Amerikában - írja a Reuters. Az új árstruktúra szerint az Egyesült Államokban az előfizetés havi 99 dollárba, Kanadában pedig 99 kanadai dollárba (71,88 amerikai dollárba) kerül majd. A döntés hátterében az áll, hogy a cég növelni kívánja a technológia elterjedtségét a csökkenő kereslet és az erősödő piaci verseny fényében.

A Tesla korábban havi 199 dollárért kínálta ezt a szolgáltatást, amelynek célja, hogy javítsa a járművek vezetési képességeit. Fontos megjegyezni, hogy bár a szoftver fejlett vezetéstámogató funkciókat nyújt, nem teszi a járműveket teljesen autonómmá és továbbra is szükség van az aktív vezetői felügyeletre.

A Tesla amúgy már régóta kommunikál úgy az FSD technológiáról, mintha az a vállalat egyik legnagyobb bevételi forrása lenne. Ennek ellenére eddig nem sikerült teljes mértékben megvalósítani azt az ígéretet, hogy teljesen önműködő járműveket hoznak létre. A Tesla ezen törekvéseit szabályozási és jogi akadályok is nehezítették.

A vállalat nemrégiben 1 hónapos próbaidőszakot vezetett be az Egyesült Államokban élő meglévő és új ügyfelek számára, lehetőséget biztosítva számukra, hogy kipróbálhassák ezt a fejlett vezetéstámogató technológiát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az árváltozások és az új kezdeményezések célja, hogy ösztönözzék a fogyasztókat az FSD előfizetés igénybevételére. Az árcsökkenés vélhetően fontos lépés abba az irányba, hogy a Tesla növelje technológiája piaci elfogadottságát.

Címkék:
közlekedés, autó, tesla, verseny, vállalat, autópiac, önvezető autók, árcsökkentés,