Ez fájni fog: százmilliókat követel a NAV a négyszeres magyar ralibajnok cégétől

Pénzcentrum2024. február 5. 09:35

Négyszeres magyar ralibajnok cége tűnt fel a NAV legnagyobb adóhiányt felhalmozó vállalkozásokat és magánszemélyeket összesítő listáján - írja a G7. Azoban nem ez az első eset, amikor az autósport körül derülnek ki olyan ügyek, amelyek az adóhatóság körébe tartozik. Az elmúlt években egymást érték a pénzügyi botrányok a ralisport körül, a sportág az adócsalók fontos terepe lett. 

A Herczig Autósport Kft.-t több mint félmilliárd forintos tartozásra kötelezte az adóhatóság. A Kft. többségi tulajdonosa és névadója a sportág egyik legismertebb hazai alakja, a négyszeres magyar ralibajnok Herczig Norbert, aki az elmúlt években az Európa-bajnokságon és a rali-világbajnokság WRC2 kategóriájában is kipróbálta magát.

A vállalatnak azonban más versenyzői is vannak, illetve voltak még az előző szezonban. A NAV illetékes igazgatósága már tavaly november végén végrehajtást kezdeményezett a vállalat ellen, majd januárban a cég az adóhiányos adózók listáján is felkerült, és ezen a nyolcadik helyet foglalta el a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező vállalkozások között.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) főtitkára, Kis György elmondta, hogy tavaly hat licencpárt adtak ki a Herczig Autósport Kft.-nek: három versenyzőnek és három navigátornak. A versenyengedélyek kiadásának feltétele a nullás igazolás, vagyis az érintett vállalatnak igazolnia kell, hogy nincs adótartozása. Kis György tájékoztatása szerint a Herczig Autósport Kft. ezt meg is tette 2023 februárjában, így az előző év elején úgy tűnik, hogy még nem volt tartozása a NAV felé.
 
 
 

Címkék:
autó, NAV, adóhatóság, adótartozás, kft, engedély, millió, törlesztés, autóverseny, nav adóslista,