Rendkívüli adatszivárgás! Rengeteg magyart lophattak meg, aki így vásárolt autópálya-matricát

Pénzcentrum2024. január 25. 14:58

A VoxPay, Magyarország egyik vezető autópálya-matrica szolgáltatója arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy az utóbbi időben egy rendkívüli adatszivárgás történt, amely valószínűleg példátlan a méretét tekintve. Az incidensről a Cybernews számolt be és adatai szerint az adatszivárgás összesen 26 milliárd rekordot érint, ami 12 terrabájtnyi információt jelent. Az érintett adatok közé tartoznak különböző nagyobb online platformok felhasználóinak személyes adatai - közölték.

A kibertámadás keretein belül valószínűleg visszaéltek a VoxPay nevével is - hívták fel a figyelmet. "Az utóbbi időben észleltük, hogy néhány csaló a VoxPay nevében is küld kétes eredetű ajánlatokat autópálya-matrica vásárlására. Ezek a csalók általában kedvezményes matrica vásárlási lehetőséget ígérnek, ám hangsúlyoznunk kell, hogy a VoxPay soha nem küld ilyen ajánlatokat sem e-mailen, sem sms-ben vagy más csatornán keresztül" - írták.

Az e-matricák ára mindig fixen megszabott hatósági ár, ezen felül online vásárlás esetén kényelmi díj is felmerülhet. Fontos megjegyezni, hogy az autópálya-matrica árából semmilyen körülmények között nem tudunk kedvezményt adni

- hívták fel a figyelmet, hozzátéve: "Mindezek mellett a VoxPay soha nem kéri el ügyfeleitől elérhetőségüket és személyes információikat. Kérjük, ne dőljenek be az ilyen típusú csalásoknak, és mindig ellenőrizzék a vásárlás hivatalos forrását." Azt kérték az ügyfelektől, hogy fokozott figyelemmel kövessék nyomon számláikat és ha esetlegesen bármilyen gyanús tevékenységet észlelnek, azonnal jelezzék az ugyfelszolgalat@voxpay.hu e-mail címen.

Címkék:
vásárlás, autó, autópálya, autópályamatrica, figyelmeztetés, matrica, adatlopás, autópálya matrica, voxpay,