Sokak kedvelt parkolója válik fizetőssé januártól: már itt sem lehet ingyen letenni az autót

Pénzcentrum2023. december 27. 09:30

Fizetős lesz januártól a székesfehérvári Budai úti Interspar parkolója, mivel azt sokan használják, amikor a számszédos csarnokban kosárlabda-meccs van. A vásárlóknak 2 óra továbbra is ingyenes lesz.

Fizetősség teszik a székesfehérvári Budai úti Interspar parkolóit, mivel azokat gyakran használták a helybeliek akkor, amikor a szomszédos csarnokban kosárlabda-mérkőzés zajlott - írta a feol.hu. Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy fizetős parkolást csak abban az esetben vezetnek be, amikor tömegesen jelennek meg autók - kizárólag parkolási céllal - áruházaik parkolóiban, akadályozva vevőket a gördülékeny bevásárlásban.

Ilyen esetek jellemzően akkor állnak elő, amikor például egy önkormányzat az áruház környékét fizető övezetté nyilvánítja. Ekkor a környék lakói és vendégeik az áruházak parkolóit kezdik el használni parkolás céljára annak érdekében, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetniük. Hozzátette, Székesfehérváron az Interspar vásárlói számára az első 2 óra parkolás ingyenes lesz, a tesztüzem pedig 2024. januárjában veszi kezdetét.

Címkék:
autó, parkolás, interspar, parkolójegy, székesfehérvár, parkoló, fizetős parkolás, parkolóautomata, parkolóhely,