Kibertámadás érte a népszerű parkolófizető appot: rengeteg magyar adatait lopták el, így tudhatod meg, érint-e

Pénzcentrum2023. december 21. 15:53

Feltörték az EasyPark nevű parkolóapp rendszerét és ügyféladatokhoz fértek hozzá a kiberbűnözők. Az érintett ügyfeleket folyamatosan értesítik. A cég állítása szerint csak "nem érzékeny ügyféladatok" szivárogtak ki, így például a regisztrált felhasználók elérhetőségei. Mint állítják, a parkolásfizetés során kiválasztott betéti vagy hitelkártya csupán néhány számjegye látható a rendszerükben, az ellopott adatok kombinációja nem használható fizetések végrehajtására. De azért midnenki legyen óvatos.

SMS-ben is tájékoztatta ügyfeleit az EasyPark nevű online parkolásfizetési szolgáltató, hogy kibertámadás érte a rendszert. A Pénzcentrum egyik szerkesztője is kapott ilyen tartalmú üzenetet a cégtől:

Az említett weboldal szerint 2023. december 10-én történt a kibertámadás, a cég szerint

a támadás nem érzékeny ügyféladatok megsértését eredményezte.

Az érintettekkel a regisztrációkor megadott elérhetőslégek egyikén veszik fel a kapcsolatot. Akit értesítenek, annak bizonyos elérhetőségi adataihoz, így például név, telefonszám, fizikai cím és/vagy e-mail címéhez hozzáfértek a bűnözők.

A parkolásfizetés során kiválasztott betéti vagy hitelkártya csupán néhány számjegye látható. Ezek a részleges adatok váltak elérhetővé, azonban ezen hiányos adatok felhasználásával nem lehetséges fizetést kezdeményezni harmadik fél részéről. Ezen ellopott adatok kombinációja nem használható fizetések végrehajtására

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- szögezték le.

Önnek, mint ügyfélnek nincs további teendője, de mint mindig fokozott óvatosságra intjük, hiszen az adathalász kísérletek mindennapi veszélyt jelentenek életünkben. Ismételten, nagyon sajnáljuk a kialakult helyzetet!

- tették hozzá.

Címkék:
autó, parkolás, mobilparkolás, adatbázis, adatok, kibertámadás, adatlopás, applikáció, fizetős parkolás,