Folt hátán folt: borzalmas a kátyúhelyzet a budapesti utakon, a végső megoldásra jó sokat kell várni

Pénzcentrum2023. december 15. 09:31

A Budapest Közút több mint 3200 útburkolati hibát tart nyilván, de ez a szám folyamatosan változik - derült ki a társaság által az InfoRádiónak küldött válaszokból. Eszerint a kátyúkat a hidegaszfalt technológiával ideiglenes jelleggel javítják, de a beavatkozás ellenére újra kialakulhatnak.

A Budapest Közút Zrt. szerint a kedvezőtlen, csapadékos időjárás okozta a rövid idő alatt nagyszámú burkolathiány kialakulását. Ezeket „hidegaszfalt technológiával” ideiglenes jelleggel javítják, de a szakszerű és fegyelmezett bedolgozás ellenére is újra kialakulhatnak - írja az infostart. A közútkezelő hozzátette, az illetékességükbe tartozó üzemeltetési, fenntartási feladatokat a rendelkezésükre álló források erejéig, a műszaki és gazdasági szempontok alapján a lehetőségeikhez mérten folyamatosan elvégzik.

Kiemelték, a XIV. kerületi Fogarasi út és a XVI. kerületi Csömöri út között lévő felüljárón december elsején észlelt burkolathiányt például soron kívül még aznap éjszaka kijavították, de a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azóta újabb úthibák jelentek meg a felüljáró burkolatán, ezeket a Budapest Közút szintén soron kívül javította.

Jelezték továbbá, hogy a társaság munkatársai több mint 1100 kilométer hosszon látják el a közútkezelési feladatokat, továbbá az üzemeltetésükben lévő útvonalakat rendszeresen ellenőrzik, és a beavatkozásra váró hibák javítását a lehető leghamarabb elvégzik. Hozzátették, jelenleg több mint 3200 burkolathiányt tartanak nyilván, de ez a szám folyamatosan változik, a rögzített hibák közül több mint 800 javítása már elkészült és ellenőrzésre vár. A fennmaradt mennyiség kivitelezés előtt van.

Címkék:
utazás, közlekedés, Budapest, időjárás, közút, kátyú, közlekedésbiztonság, kátyúveszély,