Fontos üzenet érkezett a mentőktől: ezért kell a téli gumi

Pénzcentrum2023. november 30. 17:32

Baleset ért egy szabályosan közlekedő mentőt Zuglóban: az egység épp a kórház felé tartott egy beteggel, amikor egy autó megcsúszott fékezéskor és a mentőnek ütközött – közölte az Országos Mentőszolgálat.

Épphogy csak megérkezett a karácsonyi hangulat a fővárosba és lehullott az első hó, máris baleset érte az egyik Zuglóban szabályosan közlekedő mentőegységet. Bajtársaink a kórház felé tartottak betegükkel, amikor egy autó megcsúszott fékezéskor és a mentőnek ütközött – közölte az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Hozzátették, szerencsére senki nem sérült meg és a szállított betegért is hamar másik egység érkezett, de a mentő napokra kiesett a forgalomból.

A téli gumi használatának nagy előnye, hogy jobb tapadással bír a havas útfelületen, hiszen mélyebb barázdákkal és sűrűbb futómintázattal rendelkezik, mélyebb profillal van ellátva, így hatékonyabban szorítja ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat. A téli gumi tehát megvédheti a hideg hónapokban közlekedőket a balesetektől és még a gyermeket kórházba szállító mentőautóba sem fognak belecsapódni – fűzték hozzá.

Címkék:
autó, kórház, baleset, téli gumi, gumiabroncs, mentőautó,