Lecsap a főváros a száguldozókra: nincs kegyelem, rengeteg új traffipaxot helyeznek ki

Pénzcentrum2023. augusztus 14. 08:34

Negyvenöt új sebességmérőt vett Budapest, és az ígéretek szerint ezek hamarosan ki is kerülnek.

Még ebben a hónapban felszerelik Budapesten azt a 45 új sebességmérő kamerát, amit beszerzett a főváros - ezt jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. Egyben azt is közölte, hogy igen határozott célja van az új sebességmérőkkel.

A főpolgármester azt is hozzátette: nem magánügynek tekinti, hanem olyan ügynek, amit a városvezetésnek kötelessége politikamentesen elintézni.

Hosszabb távon nullára, igen nullára szeretném csökkenteni a halálos balesetek számát a városban. Hogy ez nem lehetetlen cél, azt több európai nagyváros példája mutatja. Igen, édesapám halála miatt ebben nekem személyes elkötelezettségem, érzelmeim is vannak. De nem tekintem ezt valamiféle magánügynek, hanem fontos közösségi célnak. Évente mintegy ezer súlyos közlekedési baleset történik Budapesten, szerintem politikától mentes közös ügyünk ennek a számnak érdemi csökkentése

– írta szenvedélyes bejegyzésében a főpolgármester.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A főpolgármester azután hirdetett háborút a városi száguldozás ellen, hogy idén tavasszal egy ittas sofőr csapódott villamosmegállóba a Harminckettesek terén, megölve egy fiatal nőt. Nem olyan régen pedig az Árpád hídon törzént durva tragédia: egy versenyző autó átszakította a szalagkorlátot az Árpád hídon, megölve egy vétlen biciklist.

Címkék:
autó, Budapest, gyorshajtás, kamera, főváros, tragédia, sebességmérés, fővárosi önkormányzat, főpolgármester,