Ellepték az ámokfutók a pesti utcákat: kódolva van az Árpád hídihoz hasonló tragédia?

Pénzcentrum2023. augusztus 7. 18:31

Egy hónap alatt több mint 1300 gyorshajtóról készült kamerakép csak Budapesten. Nagy razziát tartott a rendőrség, amelynek most is megvannak a maga tanulságai.

Budapest területén összesen 62 esetben hajtottak végre akciót  júliusban a Budapesti Rendőr-főkapitányság kerületi kapitányságai és a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei. Az ellenőrzésekhez nem csupán rendőrautókat és motorkerékpárokat, hanemmég kamerás drónokat és civil járműveket is igénybe vettek.

Az eredmény lesújtó: az ellenőrzés ideje alatt 747 esetben került sor valamilyen intézkedésre; ezen belül sebességtúllépés miatt 160 helyszíni bírságot, 79 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint egy szabálysértési feljelentést és 2 közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. Gyorshajtókról több mint 1300 kép készült, de ezek egyikét se állították le - vagyis hiába a brutális baleset az Árpád hídon, úgy látszik, ebből sem tanul senki.

A rendőrök ittasság gyanúja miatt 14, míg bódultság gyanúja miatt 2 vezetőt fogtak el, továbbá 16 embert mintavétel céljából állítottak elő. Körözés miatt 5 ember fogtak el az akciók során, valamint 27 esetben éltek feljelentéssel.

Címkék:
autó, Budapest, rendőrség, bírság, gyorshajtás, magyarország, közigazgatás,