Drasztikus változás élesedett a közösségi közlekedésben: erről mindenkinek tudnia kell, aki használná a MOL szolgáltatását

Pénzcentrum2023. június 14. 18:06

Átalakítja díjszabását a Mol Limo, szerdától a leggyakoribbnak számító, 61 perc alatti használat után a megtett kilométerek alapján kell fizetni - közölte a közösségi autómegosztó cég szerdán.

A közösségi autózás általános árazási modelljében a bérlés időtartama a leginkább meghatározó, a felhasználók számára azonban a megtett út jelenti a szolgáltatás valódi értékét, erre az igényre reagált a vállalkozás - írták. Hozzátették, hogy a 61 percet meghaladó bérlések esetén díjszabás változatlan: fix óra- vagy napidíjból, plusz kilométerdíjból áll, amelyhez bérlésindítási és esetleg zónadíj társul.

A Mol 2018 elején indította el autómegosztó szolgáltatását, 2018-ban 300, 2020-ban 470 járműből állt a flotta, a lefedettség pedig az induláskori 60 kilométerről 80-ra nőtt. A cég honlapján elérhető adatok szerint a flottát jelenleg 450 darab autó alkotja. A Mol a szolgáltatása tavalyi eredményéről annyit közölt korábban, hogy az nem publikus, "jelentős árbevétel-növekedést sikerült elérni".

Címkék:
utazás, autó, mol, változás, közösségi közlekedés, mol limo, limo, mol nyrt,