Itt a hivatalos bejelentés: máris enyhítettek a nagy gyorshajtási szigoron?

Pénzcentrum2023. május 7. 14:04

A minimális sebességtúllépésért csak akkor jár büntetés, ha megállítja a sofőrt a rendőr. A telepített traffipaxoknál, vagy a mozgó sebességmérőknél még elvileg megmaradt az a szabály, hogy bizonyos mértékű sebesség-túllépésig nem kell számítani bírságra.

A Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy jócskán szigorították a gyorshajtási szabályokat Magyarországon. Május 1-től nincs többé a korábbi ráhagyás a traffipaxok által kiírt sebességre. Friss fejleményként kiderült, hogy a minimális sebességtúllépésért csak akkor jár büntetés, ha megállítja a sofőrt a rendőr.

A telepített traffipaxoknál, vagy a mozgó sebességmérőknél még elvileg megmaradt az a szabály, hogy bizonyos mértékű sebesség-túllépésig nem kell számítani bírságra - írja a Hirado.hu.

Szigorú büntetésre akkor kell számítani, ha a kocsit a rendőr állítja meg - a telepített vagy mozgó traffipaxoknál viszont továbbra is él az úgynevezett ráhagyásos gyakorlat,

vagyis száz kilométer per óráig plusz tizenöt, száz felett plusz húsz kilométer per óráig nem büntetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A gyorshajtásért kiszabható pénzbírság alsó határa 30 ezer forint, de extrém esetben akár 300 ezer forintra is bírságolhatják a sofőrt.

Címkék:
autó, rendőrség, gyorshajtás, traffipax, szabályozás, szabály, szabályok, szabálytalanság, sebesség,