Autósok figyelem! Fontos változások jönnek, ez mindenkit érinteni fog

Pénzcentrum2023. május 5. 10:15

Év végéig kell módosítani a gépjárműbiztosítások és zöldkártyák használatának szabályait. Az Infostart Lambert Gábort, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetőjét kérdezte.

Miután az Európai Unió Bíróságán több olyan ítélet is született, ami hatással volt a gépjárműhasználat fogalmának kidolgozására elengedhetetlenné vált, hogy módosítsák a gépjárműbiztosításokat érintő szabályokat. Egészen konkrétan bizonyos fogalmaknak a pontosítására van szükség a Mabisz kommunikációs vezetője szerint.

A módosítások legnagyobb előnye az, hogy az uniós összhang megteremtésével egyszerűsödni fognak azoknak a külföldi balesetek ügyintézései, ahol a másik érintett egy épp becsődölt biztosítónál szerződött.

A zöldkártyák esetében Lambert Gábor szerint már egy összetettebb dologról beszélünk, hiszen ez az EU tagállamain kívüli országokat is érintheti.

A Zöldkártya Egyezmény részét képező Rendszámegyezménynek köszönhetően a legtöbb magyar autós ma már nem nagyon találkozik a zöldkártyával, mert a rendszám alapján a biztosítási fedezetigazolás bizonyítható

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– mondta a szakértő, aki szerint ennek köszönhetően végre elektronikusan is igazolható lesz a zöldkártya.

Címkék:
biztosítás, autó, változás, figyelmeztetés, autós, változások, autóbiztosítás, autósok,